E fa'afefea ona filifili lalo mo faletalimalo maualuluga?O le a le osofa'iga mo moli i lalo o le anti-glare?

O faletalimalo e lima-fetu e masani lava ona matagofie, ae o fea o le peti?Talu ai nei, na faalauiloa ai e le faletalimalo design magazine Sleeper se faailoga ua aloaia o se mamafa mamafa i le pisinisi mamanu--Faailoga AHEAD.

1

I galuega pu'upu'u, e tusa lava po o le a le eseesega i meafaigaluega, o le siosiomaga lautele o faletalimalo ta'itasi e lelei tele, lea e tele lava ona o le tulaga manino, lelei ma lelei le siosiomaga malamalama.

2

e faapefea Amsterdam RAI,Netherlands

3

Apfelhotel,Italia

4

Apfelhotel,Italia

O lea la, e fa'afefea ona tatou maua ni fa'amalamalamaga lelei o faletalimalo?O lenei mea e manaʻomia ai i matou e tuʻufaʻatasia ituaiga faletalimalo eseese ma mafaufau atoatoa i mataupu e pei o tulaga faʻamalamalamaga, faʻatulagaina o moli, faʻamalamalamaga talafeagai, filifiliga moli, faʻatautaia o vaaiga ma isi mataupu.Faatasi ai ma i latou, o le filifiliga o lamepa e taua tele.E mafai ona faapea o le criterion mo moli lelei o se lautele lautele i le filifilia o le moli saʻo e faʻamalamalamaina le vaega e te manaʻomia e faʻamalamalamaina.

O le faletalimalo lava ia o le fausaga faigata, e aofia ai vaega e pei o le pito i luma o le hall, lobby, faleaiga, alalaupapa, potu ma isi, ma eseese maualuga ma manaoga eseese.O lamepa ma moli e tatau ona tuʻufaʻatasia ma manaʻoga o avanoa eseese, aemaise lava mo le malamalama autu.E taua tele le filifiliga masani.Ae ui i lea, o moli i lalo e masani ona i ai ni faʻafitauli i le faʻaogaina o faletalimalo, aemaise lava i nisi nofoaga maualuga:

1. O le malosi o le moli e maualuga tele, susulu ma tauaso.Ua maualalo tele le mana, savali i le pogisa.

2. O le strobe e maualuga tele, e vaivai ai mafaufau tagata.

3. O le susulu o le eria o le malamalama e le tutusa, o nisi eria e mama ma susulu, ma o nisi vaega e pogisa ma pogisa.

4. O le malamalama lelei e le fetaui ma le tulaga, ae ony e oʻo i le tulaga masani omoli i luga.

5. Faʻalavelave faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻiina, ma mulimuli ane tausiga e alu le taimi ma galue.

E foliga mai o le moli autu o le avanoa faletalimalo, e tele le malamalama e uiga i moli lalo.O le asō o le a tatou faia se talatalanoaga lelei, pe faʻafefea ona filifili se moli lalo lelei i totonu o se faletalimalo avanoa.

 

Le matafaioi o moli lalo i vaega eseese o le faletalimalo.

1.e tatau ona tatou faʻamalamalamaina manaʻoga faʻaogaina o moli i lalo i vaega taʻitasi o le faletalimalo.I se tulaga lautele, ua vaevaeina le faletalimalo inofoaga maualulugama nofoaga maualalalo.O le mea lea, e tatau ona tatou filifilia moli lalo e tusa ai ma uiga o nei vaega e lua.

O le faletalimalo, faleaiga ma isi nofoaga maualuluga, o le maualuga o le fola e masani lava H> 6mnofoaga maualuluga, o le manaʻoga mo LED Downlights o loʻo faʻapipiʻiina (faʻatasi ma le siʻosiʻomaga, e le o malo faʻafefe), malosi tele, lapoa lapoa (tele tele), lelei faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

5

2. Alalaupapa faletalimalo, potu, faletaele ma isi eria, o le "vaega maualalo fola maualuga" ma le maualuga o le fola o le fale o H<2.8m, o manaoga mo le moli lalo o le LED o loʻo faʻapipiʻiina (faʻaalia faʻalo mama e aunoa ma le faʻapipiʻiina o le maualuga o le fola), maualalo le mana. , ma le caliber laʻititi (laʻititi laʻititi), lelei faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

6

▲Stock Exchange Faletalimalo,Manaseta

E fa'afefea ona filifili le moli sa'o mo le faletalimalo?O le matafaioi o moli lalo i vaega eseese o le faletalimalo.

I le avea ai ma moli autu o le avanoa, o se moli lalo lelei e tatau ona i ai mea nei:

1. Lamepa fa'aanti-iila: o le nofoaga sa'o e susulu ae le o susulu le lamepa.

① Moli lalo e fetaui ma manaʻoga o le vaʻa tipi (faʻailoga tipi> 30º, ma sili atu i le 45º e sili atu)

7副本

② Malamalama loloto i lalo

未命名

③ Luminaires ma mama eseese e tete'e iila

8

④ Fa'aaliga fa'apitoa fa'apitoa

9

2. Lamepa e mafai ona fetu'una'i tulimanu galuega

E le gata e faʻateleina ai le gaioiga o moli lalo, e faʻatagaina ai foi le moli faʻalo e ausia masani ma faʻaleleia avanoa avanoa.

10

3. Sa'o le fa'ailoga ave

Mo le faletalimalo, o le beam angle o se tasi lea o auala aoga e fausia ai se lagona o le faʻatonuga malamalama ma le siosiomaga

Mo le avanoa o le faletalimalo, o le angle beam o se tasi lea o auala aoga e fausia ai se lagona o le faʻatonuga malamalama ma le siosiomaga.I le vaitau o moli LED, o faʻailoga faʻailoga o ituaiga eseese e eseese. Afai o se moli LED e faʻaaogaina i totonu o se potu faletalimalo, e fautuaina e faʻaoga le laititi i le vaapiapi (15-18˚), (medium-beam 22-25˚), ma le feololo i le lautele (28-30˚), ma e mafai e le fale talimalo o le faletalimalo ona faʻaogaina faʻalava lautele amgle (55-60˚), eseese tulimanu e faʻaaogaina i vaega eseese.

4. O le malamalama lelei o lamepa e fetaui ma le tulaga masani.

Fa'ailoga o le iloiloga o le malamalama o oloa fa'amalama: lanu lanu, lanu lanu, tau R9 ma le fa'apalepale lanu (SDCM), ma isi.

a248236bdec31d431e4322e59c4dc3da

5. E mama ma masani ia vaega moli

O le avanoa o le faletalimalo e tatau ona mama ma mama, pe o se facade poʻo se vaalele.So'o se moli gaogao po'o se ata lafoia o le a a'afia ai le fa'aaliga va'aia, ma e leai se uiga i le fa'atupuina o se si'osi'omaga malu ma le tutusa o moli ma fa'aalia le mea fa'avevela lava ia.O le mea lea, o se nofoaga malamalama lelei e tatau ona mama ma matagofie, ma o le halo e tatau ona masani.

11
12

Taimi meli: Ian-16-2021